top of page

Hi, ik ben Mirjam Rakers

Binnen Coaches voor jou coach ik volwassenen in hun persoonlijke groei- en ontwikkelproces. Hierin help ik jou in het vinden van jouw oplossingen, het vinden (en/of verstevigen van) balans in jouw dagelijks leven, het ervaren van rust en het afstemmen op je gevoel. 

 

In het dagelijks leven krijgen wij veel te maken met een disbalans tussen ons denken en ons voelen. We leven in een maatschappij waar we continue aan moeten staan, altijd bereikbaar moeten zijn en we vaak een sterke focus hebben op waar we naartoe willen. Het is dan ook een enorme uitdaging om niet te veel in het ‘denken’ te schieten en daarnaast (ook) in te tunen op ons ‘voelen’ en aanwezig te zijn in het hier en nu.

Ik help jou om weer in contact te komen met dit voelen, in contact te komen met wat écht belangrijk voor je is, zodat je vanuit dit contact met jezelf je leven vorm kunt geven. Het werken met de paarden zie ik hierin als een enorme toegevoegde waarde, omdat paarden als geen ander in het ‘hier en nu’ zijn.

Samen met de paarden bied ik jou, in de buitenlucht, een unieke setting om te onderzoeken, experimenteren, ervaren en stappen te zetten! 

ProfielfotoMirjam2.jpg

Waar kan ik je mee helpen? 

 • Coachen naar balans in jouw zenuwstelsel

 • Burn-out – voorkomen en herstel

 • Je loopt vast in je werk of in je privé leven en je komt niet waar je wil zijn 

 • Aanbrengen van balans in werk-privé

 • Keuzes maken vanuit je hart

 • Thema’s als grenzen, relaties, contact, communicatie en leiderschap

 • Uitdagingen vanuit autisme

 

Staat jouw vraag hier niet boven, maar zou je wel graag door mij gecoacht worden? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met mij op, dan kijken we samen wat ik voor jou kan betekenen.

Over mij
 

Leuk je te ontmoeten!
Al zolang ik mij kan herinneren zijn het contact met zowel mensen als de natuur en paarden mijn grote passies.
In 2018 ben ik zelf burn-out geraakt. Mijn affiniteit met de thema’s burn-out, balans, luisteren naar mijn gevoel en uitdagingen op gebied van het herkennen en vormgeven van grenzen komt (ook) vanuit mijn eigen ervaring en proces naar herstel.

Na mijn burn-out heb ik besloten het roer om te gooien en mijn passies te combineren. In het coachen van volwassenen combineer ik mijn passie voor natuur, paarden, mensen en persoonlijke groei. 

Mijn opleidingen en ervaring
 

Na het afronden van de opleiding HBO Toegepaste Psychologie heb ik de master Clinical Psychology afgerond aan de universiteit Leiden. De afgelopen jaren ben ik tevens werkzaam als psycholoog. Ik heb hierin veel ervaring opgedaan met de doelgroep volwassenen met (vermoeden van) autisme.

In 2019 heb ik besloten mijn droom en grote passie te volgen en mij tevens te laten opleiden tot coach met behulp van paarden. Ik ben inmiddels gecertificeerd level 1 Equine Assisted Coach (opleiding gevolgd aan de Keulseweg) en ben per september 2021 gestart met level 2 om mij nog verder te verdiepen.

Als coach vind ik het heel belangrijk mezelf verder te blijven ontwikkelen, bijvoorbeeld door het volgen van aanvullende cursussen en opleidingen. Zo heb ik recentelijk de trainingen ‘begeleiding bij rouw en verlies’, ‘coachen met het zenuwstelsel’ en ‘hartcoherent ademen’ gevolgd. 

Zowel als coach als in mijn werk als psycholoog volg ik met regelmaat super- en intervisie. 

Waar werk ik?

Ik coach met behulp van een aantal fantastische pony’s, op mijn locatie de Kievitshoeve in Mijdrecht.
Naast het coachen met behulp van paarden, bied ik ook wandelcoaching aan. Dit kan op een locatie naar keuze (afhankelijk van de afstand zal ik eventueel reiskosten berekenen, dit hoor je uiteraard altijd van tevoren). 

Contact opnemen met Mirjam?

 • Telefoon
 • Mail
 • Facebook
 • website
 • Instagram
 • Black LinkedIn Icon
bottom of page