top of page

Hoe werken wij?

Binnen het aanbod van Coaches voor jou maken we gebruik van verschillende coachmethodes en methodieken.

 

Wij werken ervaringsgericht en maken gebruik van de natuur en wat er om ons heen is ofwel waar we ons bevinden. 

Onze coaches zijn stuk voor stuk gespecialiseerd op verschillende gebieden.

Hieronder vind je meer informatie over onze coachmethodes, zoals coachen met paarden, natuurcoaching en wandelcoaching.

Ben je op zoek naar een andere vorm?

Schroom niet om te vragen. We hebben verschillende mogelijkheden in ons pakket.

Coachen met paarden

Bij coachen met paarden, ook wel bekend als paardencoaching of equine assisted coaching, worden paarden ingezet als co-coach om ervaringsgericht te leren en te profiteren van de feedback die een paard geeft op jouw gedrag. De paarden helpen je om uit je hoofd te komen en naar je gevoel te gaan. Door coaching met paarden kom je snel bij de kern van het thema dat voor jou van belang is.

 

Paarden zijn gevoelig, eerlijk en reageren direct op wat jij voelt en uitstraalt. Ze zijn van nature sterk gericht op de ander. Als kuddedieren en prooidieren ontlenen ze hun veiligheid aan de groep. Ze letten op kleine signalen zoals lichaamshouding of ademhaling. Paarden reageren altijd oordeelloos, ieder moment weer opnieuw. Paarden leven in het ‘hier en nu’ en zijn niet bezig met gisteren of morgen. Daarom kun je altijd een oprechte reactie verwachten die te maken heeft met wat er op dat moment in de sessie gebeurt. En zo heb je de kans om te experimenteren wat een verandering in jouw gedrag of intentie teweegbrengt.

Met behulp van jouw interpretatie van hetgeen het paard in de sessie laat zien, helpt de coach om een vertaalslag te maken naar oplossingen in de dagelijkse praktijk. 

 

Thema’s die bij uitstek geschikt zijn voor paardencoaching zijn bijvoorbeeld leiderschap, assertiviteit, non-verbale communicatie, probleemoplossend vermogen, creativiteit, verantwoordelijkheid, vertrouwen, samenwerken en relaties.

 

De sessies vinden plaats in een bak of in het weiland en altijd naast het paard. Je hebt geen ervaring met paarden nodig.

Coaching met paarden kan ingezet worden bij individuele coaching van volwassenen en kinderen, maar ook bij groepscoaching van teams en gezinnen. 

_MG_1209 (1).jpg
paard
Image by trail

Natuurcoaching en Wandelcoaching

Spreekt het jou aan om buiten, in de natuur en in beweging antwoorden te vinden op je coachvraag, maar wil je dat liever zonder paarden?

 

Coaches voor jou biedt ook wandelcoaching en natuurcoaching aan voor kinderen en volwassenen. 

 

De natuur is oordeelloos en in het ‘hier en nu’, dat schept rust. Door de ruimte die er om je heen is, ontstaat er ook meer ruimte in jezelf. Dit maakt het zoeken naar antwoorden op jouw coachvraag gemakkelijker. Door te bewegen kun je beter ontspannen waardoor je gemakkelijker ‘uit je hoofd’ en naar je gevoel komt. Het buiten in de natuur, zijn heeft een positief effect op je welbevinden: gevoelens van stress nemen af en positieve gevoelens en energie nemen toe. 

Wandelcoaching en natuurcoaching kan -in overleg-  op elke gewenste plek bij jou in de buurt!

 

Bij wandelcoaching ga je samen met de coach al wandelend in de natuur aan de slag met jouw thema. Dit geeft je de mogelijkheid om op een laagdrempelige en ongedwongen manier het gesprek aan te gaan. Door te wandelen ben je steeds op een andere plek. De plek waar je bent als je een belangrijk inzicht krijgt of een belangrijke beslissing neemt, krijgt hierdoor betekenis en verankert daardoor dieper in je brein.

 

Bij natuurcoaching wordt de natuur als hulpbron ingezet. Het landschap, de seizoenen, de windrichtingen en allerlei materialen uit de natuur kunnen op een natuurlijke wijze worden gebruikt om aan de slag te gaan met jouw thema. Ze kunnen dienen als een metafoor voor wat er op dit moment speelt in jouw leven. Een pad met een splitsing, een omgevallen boom over het pad. We staan er letterlijk bij stil zodat jij de tijd en rust neemt om inzicht te krijgen en jouw oplossingen te vinden.  

Door het gebruik van al jouw zintuigen tijdens het coachen wordt jouw groeiproces op allerlei manieren extra gestimuleerd wat tot duurzame verandering leidt. 

natuur

Alle coaches van Coaches voor jou zijn opgeleid tot paardencoach en bieden wandelcoaching aan.

Een aantal coaches is tevens gecertificeerd natuurcoach.

bottom of page