top of page

Coaching voor kinderen

...Zit jouw kind niet lekker in zijn vel?

...Wordt het gepest op school?

...Heeft jouw kind moeite om aansluiting te vinden bij leeftijdgenootjes?

...Of last van faalangst?

Met behulp van een kindercoach kan jouw

zoon of dochter op speelse wijze bouwen aan een goede basis om te leren omgaan met problemen en uitdagingen in het dagelijks leven.

20190829_142440.jpg

Problemen waarmee jouw kind terecht kan bij één van onze kindercoaches zijn:

 • moeite met sociale vaardigheden

 • hooggevoeligheid

 • pesten, gepest worden

 • verlies en rouwverwerking

 • scheiding van ouders

 • (faal)angsten

 • boosheid en frustratie

 • spanning

 • piekeren

 • verlegenheid

 • moeite met het vinden van hun identiteit bij pubers

Meer zelfvertrouwen, meer weerbaarheid, meer kracht in jezelf

De coach helpt jouw kind de oplossing binnen zichzelf te vinden. Zo ontdekt hij of zij wat de eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden zijn. Op deze manier wordt er aan het zelfvertrouwen van je kind gewerkt en doet het zelfkennis op. Je kind komt hierdoor (weer) in zijn/haar kracht. Het begrijpt zichzelf beter en zal keuzes leren maken die bij zijn of haar persoonlijkheid passen.

 

Onze aanpak

Kindercoaching bij Coaches voor jou is een oplossingsgerichte en praktische manier van begeleiding waarbij we aansluiten bij de behoeftes van jouw kind.

Om jouw kind op een aansprekende speelse wijze te kunnen begeleiden, zetten onze coaches paarden in. Met behulp van zo’n groot maar lief en zacht dier leert het kind om op zichzelf te vertrouwen. Samen met het paard doen we oefeningen waarbij het paard niet alleen je kind weet uit te dagen maar ook steun biedt op moeilijke momenten. Jouw kind durft meer samen met het paard.

Vindt jouw kind paarden te spannend of heeft hij niet zoveel met dieren?

Dan bieden we ook coaching buiten in de natuur of binnen in de coachpraktijk. 

Onze kindercoaches werken met kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 18 jaar.

 

Anders leren met paarden

Specifiek voor kinderen die moeite hebben met leren en automatiseren (ook wel inoefenen genaamd), bieden wij een traject volgens de methodiek ‘Anders leren met paarden’. Veel kinderen leren op een andere manier dan aangeboden wordt op school. Met de methode ‘Anders leren met paarden’ bieden we kinderen vanaf groep 4 de lesstof aan volgens hun eigen leerstijl. Veel kinderen vinden het moeilijk om de lesstof op te nemen door te luisteren en kunnen gemakkelijker leren door te kijken en te ervaren. Door het contact met het paard in combinatie met beweging werkt het brein van een kind beter, waardoor de lesstof veel beter wordt opgenomen.

Het uiteindelijke doel is om jouw kind weer te laten ervaren dat leren wèl lukt! Het zelfvertrouwen groeit en schoolresultaten verbeteren. Je kind gaat weer met plezier naar school.

 

Waar

Kindercoaching wordt bij Coaches voor jou aangeboden op verschillende locaties in Zuid Holland. Paardencoaching bieden wij bijvoorbeeld aan in Moordrecht maar hiervoor kunt u ook terecht op één van de andere coachlocaties van Coaches voor jou. Voor natuurcoaching kan in overleg een passende locatie worden afgesproken.

Lees hieronder de profielen van de coaches die jou kunnen helpen en maak rechtstreeks een afspraak met een coach naar jouw keuze.

bottom of page