top of page

Hoi, ik ben Miranda van de Schuur

Vanuit mijn werk als coach en opleider zie ik hoeveel talent er in mensen aanwezig is.

Juist dat naar boven halen en in je kracht mogen komen, is een prachtig proces waar ik jou graag bij ondersteun.

Welke oplossing komt uit jou zelf en is helemaal passend voor je?

Dat betekent soms ook adviezen van anderen naast je neerleggen en echt op jouw manier omgaan met je persoonlijke uitdagingen.

Coaches-53.jpeg

Waar kan ik je mee helpen? 

Ik werk met kinderen, tieners en volwassenen. Ook partners zijn van harte welkom om samen te komen. Met collega’s samen geef ik ook teamcoachings aan groepen van 4 tot 40 personen.

 

Als coach kan ik je helpen met onderstaande thema’s:

 • Ontwikkeling van jezelf passend in het nu

 • Ervaren, onderzoeken en toepassen van grenzen

 • Herstel of voorkomen van overbelasting of burn-out

 • Balans hoofd en hart herstellen of verleggen

 • Keuzes maken, groot of klein, die voor jou belangrijk zijn

 • Verwerken en plaatsen van gebeurtenissen uit gezin van herkomst of werkomgeving

 • Zelfvertrouwen vergroten

 • ADHD en autisme gerelateerde uitdagingen

 • Stressklachten en faalangst

 • Gedrag van mensen en teams bezien vanuit de Ethologie (gedragskunde van dieren)
   

Tijdens de coachsessies ga jij aan de slag met de paarden door middel van activiteiten. Ik zal je objectieve observaties teruggeven waar jij over mag vertellen, voelen en nadenken. Je mag ervaren, experimenteren en nieuw gedrag uitproberen.

Met elkaar zoeken we ook naar de oorsprong van jouw gedrag: wat werkte er vroeger? Wat zou nu voor jou prettig zijn? Wat zijn nieuwe mogelijkheden en nieuwe patronen die helpend zijn voor jou, in het hier en nu. 

Over mij
 

Van kinds af aan ben ik bezig met paarden en mensen. Juist bij de paarden en de natuur kwam ik tot rust, kreeg ik overzicht, ruimte en inspiratie. Na mijn studie Biologie en Microbiologie heb ik mij gespecialiseerd in Ethologie..

Objectief kunnen observeren en oordeelloosheid werd in mijn vak als coach een waardevolle toevoeging. Als opleider van coaches geniet ik van alle verschillende mensen en hun kwaliteiten. In mijn praktijk verwijs ik regelmatig door als ik een coachee heel erg passend vind bij een specifieke coach. Zo ontstond het idee om een samenwerkingsverband te starten met andere coaches, zodat iedere coachee een coach kan kiezen en we naar elkaar kunnen doorverwijzen indien daar behoefte aan is. 
 

Zelf beschik ik over een een sterke basis die ik dagelijks aanvul. Ik ben creatief in mijn werk als coach en ook humor kun je van mij verwachten in je traject. Humor, zonder het weg te willen lachen, iets aanraken. Dat creëert een noodzakelijke veiligheid. Samen met het vermogen om snel te schakelen, zorg ik er voor dat je vanaf een afstand naar je eigen functioneren en patronen kunt kijken. Waarna je vanuit bewustzijn eventueel andere, voor jou beter passende, keuzes kunt maken in je dagelijks leven. 
 

Mijn coachvaardigheden zet ik ook in bij de cursussen die ik geef en bij de paardrijlessen. Door te kijken wat er nodig is en van daaruit de verandering in te zetten, is een boeiend proces.

Mijn opleidingen en ervaring
 

Sinds 2009 ben ik docent op de opleiding van Educatief Centrum de Keulseweg: erkende opleiding tot Equine Assisted Coach (coach met hulp van paarden). Ik ben daar ook de vaste gastdocent van het vak Paardengedrag.

Naast mijn eigen opleiding tot Equine Assisted Coach ben ik in 2014 opgeleid tot coach voor bijzondere personen: Licht Verstandelijke Beperking, ADHD en autisme spectrum stoornis (ASS). Ook heb ik de opleiding voor Systemisch Coach gedaan en de training Voice Dialogue bij IMC Mensontwikkeling.

 

Waar werk ik?

Ik werk op onze eigen plek in Moordrecht (bij Gouda) met paarden die in vrijheid leven in hun kudde.

Zij leven heerlijk buiten in de natuur met mogelijkheden tot schuilen.

Contact opnemen met Miranda?

 • Telefoon
 • Mail
 • Facebook
 • website
 • Instagram
bottom of page