top of page
gezinnen_edited.jpg

Coaching voor gezinnen

...Ervaren jullie problemen binnen jullie gezin?

...Hebben jullie vaak ruzie of conflicten?

...Spelen er misschien moeilijkheden op het gebied van de ontwikkeling van je zoon of dochter en heeft dat invloed op het gezinsleven?

...Is het voor jullie een uitdaging om, binnen alle dagelijkse beslommeringen, goed met elkaar in contact te blijven?  


Binnen Coaches voor jou bieden wij ouder-kindcoaching of gezinscoaching aan.

20200504_103917.jpg

Als ouder heb je soms vragen over opvoedsituaties of over de omgang met je kind.

 

Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan:

  • moeilijk inslapen 

  • niet luisteren

  • communicatieproblemen

  • ruzies en conflicten 

  • de gevolgen van een scheiding

  • uitdagingen binnen een samengesteld gezin

  • rouw na het wegvallen van een naaste of geliefde

De harmonie weer terug in het gezin

 

In al de genoemde situaties biedt gezinscoaching uitkomst. Door één van onze coaches mee te laten kijken in je gezin ontstaat er inzicht en overzicht.  Samen werken we aan onderling begrip, kennis en nieuw gedrag. Je krijgt meer oog voor elkaars kwaliteiten en het wederzijds begrip groeit. Door te oefenen met communicatie leren jullie om je beter te uiten en daarnaast verbeteren je luistervaardigheden. De coach kijkt samen met jullie naar het totaalplaatje en met elkaar zoeken we naar wat er nodig is om het gezin weer tot rust te brengen. Daarbij is het doel om oplossingen te vinden waar het hele gezin van profiteert.

 

Onze aanpak

Door samen met je kind(eren) op speelse wijze jullie gezin te onderzoeken, komen thema’s zoals verbinding, communicatie en vertrouwen aan bod en ontstaat er ruimte voor begrip, (h)erkenning en verandering. We maken gebruik van spel en doen oefeningen  waarin jullie je opnieuw tot jezelf en tot elkaar leren verhouden. Daarnaast geven we waar nodig adviezen. Samen met jullie stemmen we af op welke wijze we de sessies vormgeven en welke samenstelling wenselijk is. Soms is eerst een sessie met alleen de ouder(s) nuttig en soms juist met ouders en kind(eren). Wij kijken hierbij naar de behoefte van jou en je kind(eren) en we bieden in elke situatie maatwerk. 
 

Waar

Gezinscoaching kan bij Coaches voor jou zowel bij jou thuis, buiten in de natuur als met de paarden ingezet worden. We werken in Dordrecht, Rotterdam, Moordrecht en regio Zuidplas.

 

Bij Coaches voor jou zijn we gespecialiseerd in paardencoaching. Paarden kunnen een grote toegevoegde waarde zijn bij gezinscoaching, omdat paarden een kudde vormen, net als een gezin. Paarden maken door hun sensitiviteit en hun open en oordeelloze houding op unieke wijze zichtbaar wat er nodig is om het gezin weer in harmonie te krijgen.

Willen jullie ook weer onderdeel uitmaken van een warm en liefdevol gezin?

Wil je weer gezellige momenten samen, zonder strijd en met wederzijds begrip en betrokkenheid? Willen jullie weer met elkaar naar de toekomst kunnen kijken?


Neem dan contact op! Bij Coaches voor jou hebben we ervaren coaches die jullie met plezier begeleiden in jullie proces om weer dichter tot elkaar te komen.

Lees hieronder de profielen van de coaches die jou kunnen helpen en maak rechtstreeks een afspraak met een coach naar jouw keuze.

bottom of page